sodiqi usrati...=)

like!!!

liku2 hidup yg panjang ini harus aku tempuhi demi mengejar MARDHOTILLAH...

Saturday, April 2, 2011

cerita ceritut soal cinta!!!!

assalamualaikum.......

C.I.N.T.A??????
cewahhhh....cinta tuu.....
betol ke niy NURUL NADIAH BINTI RAMLI niyh...
laen macam je....
tetibe je berbicara soal cinta plak....haha
persoalannye....
adekah soal yg ingin dikupas kali ini bersangkut paut dengan aku??
tentu sekali tidak!!! hehehe (^_-)

hurm...jadi...
persoalannye sekarang....
tentang siapekah daku ini ingin berbicara???
kamu ke??? dia ke??? mereka ke???
haaaaa..... jadi...jom kite lihat sape yg kene!!! (aiseh....ala2 macam cerite ali baba and 40 penyamun la plak.....hahahaha)
ingin tahu jawapannye????
jeng3!!!! ANDA lah......
hahahahaa...opppssss...silap2....
bkn ANDA la...tapi....
SAPE2 jelah.....hik3.....(punye la panjang...padahal nak bagitaw sape yang kene je..muahaha)

okeh....
sebenarnye..dah lame dah eden nak elaborate(yeke perkataan niy?? macam salah je....umm..ade aku kesah??haha) pasal niyh..tapi almaklumla...
empunye jari niy slalu je tak ingat nak tulis.....haha(lagak macam banyak bende bebeno yang kene pikir)... jadi kite tulis malam niy la eh??? eh....silap ek?? kat mane?? oooo....perkataan "KITE" 2 ek?? hahaha..aku saje je tulis camtu...almaklumlah... kalu kite duk cakap2 kan.... macam jenis kata ganti diri yang kite gune juz untuk bahasakan diri kite sorang je....SAYA la....AKU la....KITA la....tapi kan....yang laen tu macam ok la jgak....part yg kita 2 macam pelik sikit kot bagi aku....bagi aku je la kot..hehehe...part mne??? KITA laaaa....sebab seingat aku la kan...start dari darjah 1 (aku dulu2 x masuk tadika or pasti..pasal mak cakap aku da pandai membace time umo aku 4 tahun..so xyah bazir duet...haha) sampai aku da habis form 5.... xde sorang pun daripada cikgu2 bahasa melayu aku yg ajar bahawasanya KITA tu digunakan untuk mewakili diri pertama...yang aku taw...saya ngan aku je yang betol...xtaw la kalu korang blaja laen....hehehe...ok la..sebab aku dah terlampau melalut..jadi aku sambung balik crite kita kat paragraph seterusnyer.... hehe

okeh...ekcelli....
aku jadi teringat nak tulis entry yang niy pn sebab aku terbace (TER ke?? xla....tuan punye facebook da bagi izin pn..hehehe) sesuatu kat info seseorang kat facebook baru niy.... ala....SESEORANG tu pn...kawan aku jugak...merangkap anak kawan ayah.... nak taw name dye???xyah la...kang ade yang mai serang aku tetibe tengah2 malam....haruu aku...hahaha...
okeh...nak dijadikan cerite....
aku ade sorang kawan...name dye a***l..... sape yea???
haaaaa...teka cepat2...sape betol aku ucap tahniah( xde adiah nk bagi bile poket da kering..haha)jadi sementara duk tunggu korang teka2 niy kan... aku pnggil dye "A" je la ek?? haha...haaaa..A tu kan...mase skola rendah dulu2..
dye ade minat kat KAWAN BAEQ aku a.k.a TWIN aku..hahaha...perasan... tapi xpe..dye x kisah pn..haha...hurm....oh ye..kawan baeq aku niy plak kite panggil "H" ea...hehee..sesedap mee bandung je aku letak....haha...ok2...haaaa...mase dorang duk bercintan cintun dulu...aku la yang jadi orang tengahnye....hahaha..best bebeno jadi orang tengah...surat cinta tu aku bleh bace dulu sebelum aku bagi kat H....tapi jangan salah paham tau...aku da mintak kebenaran pon ngan A...hihi...x cukup ngan surat.... aku jugak kene jadi penterjemah bahase a.k.a penyampai kate2 dari A ke H dan dari H ke A...ahahaaha..aduiii la...nasib la aku niy jenis yang xde perasaan mase skola rendah....rilek je orang nak kate ape pon..hahahaha...jadi tamat kisah cinta dorang di skola rendah..tapi ku sangkakan sampai kat situ je....almaklumla...skola laen2....jadi mesti la jumpe orang laen plak kan?? hehehe...jadi lame aku x brtanye kabar psal tu...sehinggalah da abes spm niy.... da cuti lame2...jumpe la balik kawan2 lame dlu2 kat facebook...tapi ngan H tu x penah pon lost contact...sebab aku memang rapat ngan family dye...pantang ade cuti je.... kompem aku gi mendaratkan moto ego( betol ke perkataan tu?? muskil2..haha) mak aku kat umah dye..hehe...rindu bebeno....hurm..jadi bile da lame cuti niy kan..aku jadi ade banyak la mase nak chatting2 ngan kawan2( tulis entry xde mase plak?? haha)...jadi A tu ade la jgak tnye aku psal H...aku terkejut la jugak..sebab bagi aku tu kisah lame....ape omputih panggil?? PUPPY LOVE ek??? haaaaa..camtu la....tapi aku x kisah la sangat..sebab bukan hidup aku pn..haha.... lagipun aku ingatkan si A niy gurau2 je mase duk cakap yang dye still sayang lagi kat H tuuu...tup2 dye suh aku bace info dye...mau terkejut tahap gaban aku...hahahahaha....betol la kawan aku terkena virus cinta....ish3....xtaw eden nak cakap pe...hihihi..konklusinye si A niy frust la jugak ngan H....
aku sebagai kawan x mampu nak tolong..sebab ni soal hati dan perasaan....lagipun..dua2 pn kawan aku...serba salah eden jadinye..hahaa..ok..tutup kisah A ngan H..wassalam.....

okeh...second story....
haaaa....yang niy plak kisah pasal kawan2 skola rendah aku jugak...
yang lelaki tuu aku bagi dye huruf "Z"...yang perempuan tu plak aku bagi huruf "N"...
ade sape2 x puas hati ngan huruf2 yang dipilih??? ade aku kesah?? hahahaa
ok..back to da story....
dlu2 si Z niy minat la kat N....eh..bukan dulu2 je la...sampai sekarang pon....hehehe..punye la setia kan??? ( yeke setia?? masing2 ade partner aku nampak?? haha) haaa...yang niy bukan aku la yang jadi posmen..orang laen tapi aku taw la jugak sikit2 sebab si N niy geng aku mase dulu2...haaaa...dorang niy minat same minat kot....tapi same2 malu..hahahahhaa...
aku pun malas jugak nak tolong...pasal aku bukan jenis yang feeling2....hahahaha.... jadi masa berlalu dan berlalu.....tup2..baru niy kat facebook ade la gmbr si N niy ngan KAWAN LELAKI dye....jadi si Z niy pon komen la kat gamba tu...dye kate N ngan kawan dye tu nampak mesra....and aku absolutely setuju ngan Z...hehe..memang nampak mesra pon....
pastu kan..ade la kawan kitaorg tanya si N tu...samada dye ade ape2 special relationship ke ngan KAWAN LELAKI dye tu....tapi...N nafikan...dye cakap..."JUZ KAWAN"....sooo.... ok jap.... eh..... x lame pastu...dye wat lak relationship status kat facebook..mau x kecoh..... frust menonggeng la jugak akhirnye Z....haha

okeh....konklusinya( ecehhh..dah mcm nak wat kesimpulan dalam karangan je)
kawan2 aku yang berbinta masa zaman skola rendah dulu memang setia.... setia betol menunggu...tapi akhirnye putus di tengah jalan....aku bersimpati...huhu....

akhir kalam....
bercinta cinta jugak..jangan sampai jadi musuh yea....
sebab aku tengok ramai yang bermusuh lepas da clash ngan makwe or pakwe dorang....
xnak la camtu kan???
sebab..kan x elok kalu kite memutuskan ikatan silaturrahim....
ingatlah..sesungguhnye...orang islam itu bersaudara.... (^_^)

tagline hari ni : best jadi orang tengah ^_-

~wassalam~

4 comments:

ieda-deanna said...

hok first akim ngn jihah....tol x??
hok ke2 mybe faiz ngn fatin kot....

nadiahcenyum said...

oye2!!!!
betul la weh.....tp yg first je la...
yg ke2 tu saloh!!!! haha

ieda-deanna said...

aq nok teka ag r hok ke2 or.....mimi n razif????amacam??

nadiahcenyum said...

oye2!!!!!
ak di level yg x bleh nk menipu ieda-deanna...
:P

entry serangkai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...